Mede dankzij LEADER-subsidie brengt Buurtsuper Einder winkelen terug in de buurt

Opening buurtsuper Someren-Eind

In Someren-Eind werd op zondagmiddag 15 september Buurtsuper Einder officieel geopend. De buurtsuper werd mede gerealiseerd door de LEADER-subsidie voor De Brabantse Peel. Naast een winkel, is de kleine supermarkt ook een plek om samen te komen.

Twee jaar geleden sloot de laatste supermarkt in Someren-Eind. Niet lang daarna volgden de slager en de lokale bakker. Een aantal inwoners vormden samen een projectgroep om een kleine supermarkt te ontwikkelen. Na het werven van vrijwilligers was de volgende stap de financiering. De projectgroep vroeg de LEADER-subsidie aan. Hiermee kunnen inwoners uit de Brabantse Peel zelf initiatieven starten die hun dorp en regio nog mooier maken.

Iedereen is welkom

Na het indienen van de subsidieaanvraag bij Stimulus volgde de beoordeling door de Lokale Actie Groep. De provincie Noord-Brabant nam het definitieve besluit om de LEADER-subsidie toe te kennen. Daarop konden de voorbereidingen voor de winkelopening beginnen. ‘Zo oefenden de vrijwilligers met het kassasysteem,’ vertelt Jack van Leuken, voorzitter van de projectgroep. ‘We hebben er bewust voor gekozen om zowel pinbetalingen als contante betalingen te accepteren, zodat iedereen zich welkom voelt. Van oudere bewoners die de voorkeur geven aan contante betalingen tot kinderen die leren zelfstandig boodschappen te doen.’

Oproep: winkel lokaal

Buurtsuper Einder nodigt alle dorpsbewoners uit om hun dagelijkse boodschappen voortaan lokaal te doen en daarmee de gemeenschap te steunen. De winkel is zes dagen per week open. Inwoners kunnen hier terecht voor brood, zuivel, droge kruidenierswaren, vlees, groente, fruit en andere (lokale) versproducten. De projectgroep is dankbaar voor alle steun en blijft zich inzetten voor deze plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, boodschappen kunnen doen en elkaar kunnen ondersteunen.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email